Emil Poamă, SLÎ Dâmboviţa: Concursul de directori într-o nouă formă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, le transmite profesorilor că sindicatele, prin reprezentanţii săi, au negociat atent cu actuala conducere a Ministerului Educaţiei legat de concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori ce ar presupune depolitizarea acestei funcţii. Acesta a spus că în noua formă de susţinere a concursului sindicatele au solicitat ca primăriile să nu aibă o influenţă prea mare asupra şcolii şi totodată a precizat că un lucru câştigat în negociere este ca la concurs să poată participa şi cei care nu fac parte din acel ”corp de experţi”.

”S-a discutat destul de mult şi de concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori. Aici se insistă pe depolitizarea funcţiilor. Nu ştiu în câtă măsură se vor depolitiza funcţiile. În orice caz domnul ministru a exprimat această intenţie de a depolitiza.

S-au discutat şi câteva lucruri legate de modul cum să se desfăşoare. În primul rând s-a spus că acest concurs va avea loc în două etape. Prima etapă este o probă scrisă care se va da sub forma examenului de Bacalaureat, cu camere de supraveghere, deci cu măsuri mult mai severe de control.

Cei care vor lua la prima probă cel puţin şapte sau cel puţin opt vor merge la faza următoare a concursului care va fi un interviu în faţa unei comisii. Aici lucrurile trebuie foarte bine cumpănite pentru că aici se vede cât de mult este implicat factorul politic în concurs. În orice caz se va merge pe o nouă formă.

În ce priveşte sindicatele sunt interesate ca administraţiile locale, primăriile să nu aibă o influenţă prea mare asupra şcolii”, ne-a declarat prof. Emil Poamă care a spus că ”până la sfârşitul lunii iulie urmează să se finalizeze concursul pentru posturile de director”.

”Nu ştiu cât de depolitizate vor fi şcolile. Un lucru este însă câştigat, să-i zicem, pentru noi este că nu s-a mai pus condiţia obligatorie de a face parte din acel corp de experţi”, a precizat preşedintele SLÎ Dâmboviţa cu sublinierea că metodologia este în curs de aprobare.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *