SLÎ Dâmboviţa dă în judecată statul şi cere calcularea sporurilor raportat la salariul actual al profesorilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că profesorii continuă să fie prejudiciaţi la salarii prin calcule incorecte la sporurile salariale şi în consecinţă SLÎ Dâmboviţa a decis să formuleze plângere la instanţă pe contencios. Acesta arată că problema la sporurile salariale este calculul raportat ”la salariul din luna decembrie 2016” şi nu raportarea la salariul actual în plată ”cum ar fi corect”. În plus spune că deşi s-a încercat o rezolvare amiabilă, prin dialog, între sindicate şi Ministerul Educaţiei lucrurile nu au putut fi rezolvate.

”În aceste condiţii, sindicatul a decis să se adreseze instanţei de judecată pe contencios administrativ. Calculul sporurilor raportat la salariul din luna decembrie 2016 înseamnă o pierdere destul de mare la salariul cadrelor didactice care, trebuie să spun, şi aşa nu reflectă importanţa socială a muncii acestora. Deci acţiunea am pornit-o încă din luna decembrie anul trecut, 2020.

Acţiunea necesită un mare efort material. Sunt multe documente ce trebuiesc depuse ca probe la dosar şi sunt dosare voluminoase, la propriu.

La acest moment s-a ajuns în faza finală cu pregătirea documentelor. A fost extrem de dificil. Colegii noştri au trebuit să calculeze aceste sporuri la nivelul fiecărei unităţi şcolare pentru a evita impunerea de către instanţă a unor calcule făcute de experţi contabili, lucru ce ar fi însemnat plata expertizelor şi prelungirea acestui proces.

Mulţumesc şi pe această cale colegilor noştri, e vorba de secretarii contabili care au făcut acest efort şi au calculat, în cele din urmă ei, la nivel de unitate şcolară, aceste sporuri pentru a ajunge în instanţă ca dosar complet”, ne-a declarat preşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

”Au ajuns la sediul nostru 146 de dosare. Dintre acestea am depus deja 112 şi aşteptăm încă 5 pentru a depune diferenţa rămasă. În total avem 151 de dosare ce vor face obiectul unui nou proces pe drepturi salariale de recuperat”, a conchis prof. Emil Poamă.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *