După evaluare, SLÎ Dâmboviţa renunţă la colaborarea din piaţa de asigurări

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

După o colaborare de un an de zile (2020) cu un asigurator privat în vederea acordării de ajutoare de boală membrilor, Sindicatul Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa a decis să nu reînnoiască contractul pentru 2021. Preşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că unele prevederi din contractul de asigurări de sănătate din 2020, deşi asumate de părţi prin negociere, la aplicare au suferit interpretări din partea asiguratorului, acest lucru fiind generator de probleme pentru sindicat.

”Pentru a reînnoi contractul cu asiguratorul din anul trecut (2020) am pus în discuţie, în sindicat şi, evident ulterior, cu reprezentanţii asiguratorului Groupama tot ce ţine de o nouă colaborare pornind de la situaţiile ce au generat interpretări care ne-au pus serioase probleme, nouă ca sindicat. La un moment dat, asiguratorul a venit cu pretenţia de a-i fi transmise nişte tabele nominale cu cei cărora le-am făcut o asigurare.

Acest lucru ne-a pus în dificultate. Şi vorbim aici de membrii de sindicat asiguraţi pentru aparţinători”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, cu sublinierea că privind aparţinătorii ”nu s-a aprobat mai nimic de la început şi vorbim aici de ajutor pentru deces părinţi”.

”Marea problemă de aici a pornit. Au fost destul de multe dosare a căror luare în discuţie a fost întârziată nejustificat după părerea noastră. Chiar şi la unele dintre afecţiunile de sănătate care trebuiau asigurate, considerăm noi, asiguratorul a răspuns negativ. Astfel, toate acestea luate în discuţie au determinat o analiză mai temeinică a acestei relaţii. Undeva spre sfârşitul lunii trecute am analizat în comun punctele din contract. Un lucru firesc care a stabilit că modul în care s-a derulat relaţia noastră în anul trecut nu ne-a fost favorabilă şi nu o putem accepta şi în anul curent.

De ce? Sunt prea multe cheltuieli pentru noi şi prea puţine rezultate obţinute. Pentru acest motiv la întâlnirea respectivă cam toţi colegii noştri au zis că, pentru anul acesta, este cazul să nu se reînnoiască contractul cu asiguratorul. A fost decizia luată de negociatorii sindicali la final de ianuarie, în ultima întâlnire cu asiguratorul”, a conchis preşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *