SLÎ Dâmboviţa merge în instanţă cu pierderile salariale prin sporuri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

După încercări repetate, dialog, demersuri scrise la nivelul forurilor decizionale din plan judeţean şi central, la Guvernul României, Ministerul Educaţiei şi în Consiliul Economic şi Social (CES), Sindicatul Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLÎ) a decis să se adreseze instanţei de judecată pentru rezolvarea unei inechităţi ce priveşte calculul sporurilor de la orele de ”Dirigenţie, Rural, Gradaţia de Merit şi încă câteva”, acestea fiind calculate ”raportat la salariile din decembrie anul 2018 şi nu la salariul anului curent, cum ar fi normal”.

”Vorbim aici de o nouă pierdere pentru cadrele didactice adăugată, desigur, la refuzul guvernanţilor de a creşte salariile de la 1 septembrie 2020”, a spus preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, care a subliniat că în acest moment, are loc strângerea documentelor pentru a fi depuse la instanţă.

”Suntem în plină activitate de adunare a documentelor pentru un alt proces în instanţă. El priveşte unele sporuri ale cadrelor didactice. Aici cerem ca sporurile pentru Dirigenţie, Gradaţia de Merit, sporul de Rural şi alte două să se calculeze raportat la salariul din anul curent şi nu la salariul din decembrie 2018 cum din nu ştiu ce motive se menţine această formă de calcul, de fapt una incorectă”, ne-a declarat preşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

”Am pornit această acţiune. Este una costisitoare, e adevărat. În special în ce priveşte volumul de documente ce sunt necesare. O spun şi colegii noştri, dar sunt de acord că acţiunea este necesară chiar dacă sunt nişte eforturi ce trebuie făcute, la nivelul unităţilor şcolare, pentru a întocmi aceste dosare. Pot să spun, totuşi, că deja au început să ajungă la noi dosare din partea colegilor noştri. Când se va finaliza acţiunea de strângerea tuturor dosarelor, noi le vom transmite instanţei de judecată. Avem încredere că, şi în această speţă, instanţa, prin soluţia ce o va pronunţa, va repune lucrurile în ordinea de drept, a adăugat prof. Emil Poamă.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *