Reprezentantul ALD 1989 Dâmboviţa, Marian Stanciu, a deplâns situaţia ţării în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La evenimentul dedicat cinstirii memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei anticomuniste române din decembrie 1989 de astăzi, 22 decembrie, reprezentantul Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie 1989 Dâmboviţa, Marian Stanciu, într-o scurtă luare de cuvânt, a deplâns situaţia ţării la 31 de ani de la Revoluţia Română din 1989. Acesta a atras atenţia că România a ajuns ”o ţară bogată cu oameni săraci, cei mai săraci oameni din Uniunea Europeană”, astfel că le-a cerut ”autorităţilor civile de astăzi” sprijinul în a regăsi ”speranţa care e din ce în ce mai puţină”. Totodată spunea: ”lupta noastră va continua” pentru a se atinge idealurile Revoluţiei.

Marian Stanciu şi-a început discursul ţinând un moment de reculegere după care a declarat: ”Mă înclin cu respect astăzi în faţa celor care s-au jertfit pentru libertatea noastră de astăzi. Mă închin astăzi cu respect în faţa colegilor mei care şi-au riscat libertatea şi chiar viaţa pentru o Românie liberă de dictatură, mă înclin cu respect în faţa autorităţilor religioase şi civile de astăzi”.

”Au trecut 31 de ani de la Revoluţie. 31 de ani de luptă şi de muncă în care rând pe rând s-au prăbuşit năzuinţele noastre. Am ajus o ţară bogată cu oameni săraci. Cei mai săraci oameni din Uniunea Europeană. Noi românii suntem cei mai săraci europeni.

Nu analizăm acum de ce, dar mă adresez dumneavoastră tuturor celor de aici şi fiecăruia dintre dumneavoastră în parte, ca de la om la om. Vorbesc cu fiecare dintre dumneavoastră şi vă rog să vă gândiţi fără să vă uitaţi neapărat în sufletul dumneavoastră. Uitaţi-vă la cei din jur, la colegi, prieteni, cunoscuţi şi să vă spuneţi singuri câţi dintre aceşti oameni şi-ar risca astăzi libertatea şi poate chiar viaţa pentru românii şi România de astăzi”, a mai spus reprezentantul Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie 1989 Dâmboviţa, Marian Stanciu.

”Mai am o rugăminte pentru toţi cei prezenţi, pentru autorităţile de astăzi când în sfârşit a început să se vadă puţin: ajutaţi-ne să păstrăm şi să analizăm unele dintre lucrurile cele mai importante din vieţile noastre. Cele care ne fac să ne dăm jos din pat în zori şi să mergem mai departe, zi după zi, an după an, înainte mereu. Ajutaţi-ne să ne regăsim speranţa care-i din ce în ce mai puţină. Chiar dacă nu ne-am atins idealul de la Revoluţie lupta noastră va continua şi pentru asta avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră şi de noi toţi cei de aici pentru că eu cred că împreună vom reuşi. Suntem înaintea unei mari sărbători creştine, sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos şi acum spun din toată inima: La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români oriunde v-aţi afla! Să ne dea Dumnezeu sănătate, bucurie şi iubire în suflet!”, a conchis Marian Stanciu.

La evenimentul ce a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte, alături de oficialităţile judeţene şi locale reprezentate la cel mai înalt nivel, de reprezentanţi ai ALD 1989, reprezentanţi ai Garnizoanei Târgovişte şi ai MAI, au mai participat parlamentari dâmboviţeni, preoţi din eparhia Târgovişte, dar şi reprezentanţi ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Judeţean Dâmboviţa între acestea şi cei ai PRO România Dâmboviţa.

Memoria eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 din Târgovişte a fost cinstită printr-un ceremonial religios oficiat de vicar Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Ionuţ Ghibanu, alături de un sobor de preoţi, dar şi prin depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *