Decizie importantă pentru o nouă colaborare cu asiguratori din piaţa asigurărilor. SLÎ Dâmboviţa a hotărât!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Colaborarea realizată, în anul anterior, cu firma de asigurare Groupama, un proiect al Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, va fi supusă unei analize temeinice din perspectiva modului cum a decurs şi al oportunităţii continuării colaborării şi în anul 2021.

Preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, a declarat recent, în conferinţă de presă, că analiza se impune după ce firma de asigurare ”a modificat în timpul <<jocului>> regulile” stabilite prin contractul de colaborare şi astfel, din lista celor convenite, firma de asigurare a scos unele clauze ce trebuiau să fie incluse ca sistem de ajutoare.

”Anul trecut am făcut un contract cu o firmă de asigurări prin care am încercat să obţinem nişte sume mai generoase, mai bune, pentru diverse evenimente din activitatea sindicală pe care noi le răsplătim. În concret, vorbim de ajutoare materiale, diverse alte servicii, să le zicem, pe care ar fi trebuit să le asigure societatea de asigurări şi anume Groupama cu care noi am încheiat contractul respectiv.

Din păcate a apărut, în relaţia noastră cu ei, un moment tensionat pentru că au modificat regulile în timpul <<jocului>>. Astfel, o serie de ajutoare băneşti, sau diverse, au fost scoase din lista celor ce trebuia să fie incluse ca sistem de ajutoare. Din motivul acesta relaţia cu Groupama cam s-a tensionat. Numărul de persoane, de membri de sindicat, care ar fi trebuit să primească aceste prime, ajutoare, de la Groupama s-a diminuat. Aşa s-a creat un moment mai puţin plăcut.

În anul acesta, la sfârşit, o să facem o analiză mult mai riguroasă. Contractul nostru se termină pe 29 ianuarie (n. r. 2021). Până atunci trebuie să stabilim dacă a fost benefic pentru noi. Aici avem în vedere, mai ales faptul, că pe lângă ajutoarele pe care le-au dat ei, (pe altele le-au promis dar nu le-au onorat), noi, în paralel, a trebuit să le dăm de aici celor care au fost refuzaţi de Groupama sub motivaţia neîndeplinirii unor condiţii. Adică una e chiar stupidă: dacă ai murit că erai bolnav, cam aşa ceva, era un motiv pentru care ei nu puteau plăti. Deci, au inventat sau au creat o serie de piedici, să zicem, în obţinerea unor ajutoare de la ei.

De aceea, repet, facem o analiză temeinică. Dacă se constată că întrunesc nişte condiţii, sau se va remedia, sau se va propune o altă formă de contract, poate mult mai avantajoasă, vom vedea când vom finaliza discuţiile cu colegii noştri”, a conchis preşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *