Cătălin Popescu, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, anunţă necesitatea unei administraţii competente şi profesioniste pentru scoaterea României din criză

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cătălin Popescu, candidat al PRO Romania Dâmboviţa pentru Parlamentul României, Camera Deputaților, a realizat, în conferinţa de presă de ieri, o analiză interesantă privitoare la sectorul educaţional şi la starea infrastructurii din judeţul Dâmboviţa. Acesta a identificat o reformă educaţională întârziată peste care s-a suprapus pandemia de SARS CoV 2 ce a determinat instituirea măsurii de închidere a şcolilor şi trecerea învăţământului în online cu consecinţe fără precedent pentru aproape întreaga generaţie de elevi. ”Avem o situaţie fără precedent, aproape similară cu cea generată de Primul şi de Al Doilea Răzbioi Mondial, în care o generaţie întreagă care este dependentă de primirea de informaţii într-un anumit fel (n. r. faţă în faţă), nu a mai putut primi educaţie aşa cum este prevăzută în Programa şcolară”, a declarat Cătălin Popescu, candidatul PRO România pentru Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, în domeniul infrastructurii, susţinea candidatul PRO România pentru Camera Deputaţilor că unele proiecte cum ar fi cele din sectorul ”Apelor Române stagnează” pe fondul ”politizării pe care actualul guvern o face”. În contextul actual pentru a se putea îndrepta lucrurile, Cătălin Popescu, a transmis publicului dâmboviţean îndemnul de a vota PRO România, care, prin programele sale, ”poate scoate România din criza” în care se află.

”În sectorul educațional planul nostru care trebuie pus în aplicare, urgent, privieşte întoarcerea în condiții de siguranța a copiilor în şcoli. Traversam o perioada tumultoasă din punct de vedere al sistemului educațional, atât la nivel universitar cât și la nivel primar și preuniversitar. După o lungă perioadă în care reforma educațională a întârziat sa fie elaborată sau aplicată peste condițiile vitrege s-a suprapus pandemia SARS CoV 2 care a trimis, în luna februarie 2020, majoritatea copiilor acasă în online. Sistemul educațional nu era pregătit cu infrastructura necesară acestui pas cu absolut nimic. Guvernele europene responsabile care au realizat acest lucru au păstrat prioritar învățământul față în față. Nu a fost si cazul nostru.

Educația acestei generații, prin împrejurările date, a fost puternic viciată de lipsa de activitate față în față timp de aproape un an. În timp ce sistemul nu a fost pregătit pentru a suporta astfel de evenimente, presiunea pe digitalizarea unor programe de învățământ neaduse la zi de peste 40 de ani a căzut pe aceasta generație de copii căreia, la sfârșitul perioadei de formare, i se va cere performanță în câmpul muncii. Un exemplu elocvent este dat de învățământul tehnic”, spunea candidatul PRO România Dâmboviţa la Camera Deputaţilor. Cătălin Popescu mai preciza că în domeniul său de activitate, cel al ingineriei civile erau 10000 de ingineri în deficit, înainte de a intra în pandemie. (…). ”În situaţia aceasta tocmai am adâncit această criză”, a subliniat candidatul PRO România Dâmboviţa la Camera Deputaţilor.

”Prin programul de guvernare PRO Romania susținem întoarcerea urgentă a copiilor pe băncile școlilor, propunând măsuri concrete de siguranța și, în același timp, punem accent pe digitalizarea învățământului accelerata, dar organizată față de ceea ce experimentam neputincioși în acest moment”, a mai spus Cătălin Popescu.

Pe domeniul infrastructurii, ”în județul Dâmbovița există proiecte mari”, între acestea ”de infrastructura în domeniul protecției împotriva inundațiilor care trenează de foarte mult timp”.

”Una dintre cauzele principale este lipsa de coordonare guvernamentală. Putem observa cu ușurință faptele semnalate de presă (…) în ultimele zile privind politizarea pe care actualul guvern o face în Apele Romane şi, astfel, ne putem explica cu ușurința de ce aceste proiecte stagnează. Proiectul pentru județul Dâmbovița ar aduce investiții imediate de peste 20 milioane euro direct resimțite în reducerea eventualelor pagube în caz de viituri, dar şi un plus de valoare pentru comunitățile locale.

Pentru remedierea acestor aspecte propunem o administrație competentă și profesionistă care să deblocheze proiectele.

În final aş dori sa transmit publicului dâmbovițean indemnul de a vota PRO Romania, o echipa de profesioniști unita și eficienta care poate scoate Romania din criza în care ne aflam”, conchis Cătălin Popescu, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor din Parlamentul României.

Material realizat la comanda PRO România Dâmboviţa; Cod Mandatar financiar: 11200008

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *