Prezentare de proiecte privind infrastructura de apă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) SA a prezentat, astăzi, 26 noiembrie 2020, documentaţiile pentru primele două loturi ce privesc cel mai mare proiect de infrastructură pentru apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa, cu precizarea că vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziţii Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. În cadrul reuniunii s-a subliniat că este aşteptată ”în cel mai scurt timp” licitarea lucrărilor de către firmele specializate în proiectare şi execuţie.

”Anunțul a fost făcut astăzi, 26 noiembrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița (CATD) SA”, subliniază comunicatul cu menţiunea că la întâlnire au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și directorul CATD, Adrian Dumitru.

”Cele două contracte de lucrări de tip „proiectare și execuție” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații de pompare și aducțiuni.

Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, vizează localitățile: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari și prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, stație nouă de pompare la Teiș, în incinta Stației de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj și Stație Pompare în Gospodăria de Apă Dragomirești Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj și Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) și conducte de aducțiune.

În ceea ce privește cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localitățile beneficiare sunt: Titu, Conțești, Răcari, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești și Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere și reabilitare front captare Titu – Braniștea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lungulețu, Conțești, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produlești; construcția unei noi gospodării de apă la Ciocănești și conducte de aducțiune”, mai precizează comunicatul.

În cadrul conferinței de presă, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a transmis:

„Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru județul Dâmbovița, în care conducerea Companiei de Apă din Municipiul Târgoviște lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi, pentru execuția acestor lucrări. Este un moment important, pe care dâmbovițenii îl așteaptă, este un moment important în care atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, și nu în ultimul rând, conducerea Companiei de Apă, am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme.

(…) Vreau să felicit conducerea Companiei de Apă, pentru cum a gestionat această perioadă grea privind acest proiect și vreau să o asigur că voi fi alături de dumnealor și de toți angajații, pentru a demara lucrările și bineînțeles, pentru a le finaliza”.

            Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan:

„Marcăm astăzi, practic, debutul ultimei etape, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitație publică, inclusiv a contractului de execuție, pentru două secțiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de Euro. Este un proiect foarte important pentru județul nostru, foarte important pentru comunitățile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unități administrativ – teritoriale în contextul în care, după implementarea cu succes a acestui proiect, avem rezolvată într-o proporție importantă problema apei, canalizării în județul Dâmbovița, pe un proiect cu o valoare fără precedent”.

Prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, în județul Dâmbovița în perioada 2014 – 2020″, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de alte 51 de unități administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere și înființare rețele de alimentare cu apă și canalizare. Investiția, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), are o valoare totală de 27.617.334,65 lei.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *