Oana Vlăducă: PRO România este singurul partid care exclude total un nou lock-down

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ați observat în toată această campanie că PRO ROMÂNIA insistă pe câteva idei-forte pe care le considerăm esențiale ca și teme de guvernare imediat după 6 decembrie. Le-am fi considerat esențiale și în perioada asta, dar ne-am convins că un guvern incompetent și cinic ca acesta de azi e imposibil de convins să facă ceva bun pentru România. Așa că ne orientăm toate eforturile și gândirea după 6 decembrie, a declarat astăzi, în conferinţă de presă, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Senat, în alegerile parlamentare din 6 decembrie, OANA VLĂDUCĂ .

”Programul Național de Testare a populației cu decontarea integrală a testelor și medicamentelor necesare în lupta COVID este una dintre temele prioritare ale PRO ROMÂNIA. De fapt, PRO ROMÂNIA este singurul partid care vorbește de așa ceva”, a subliniat OANA VLĂDUCĂ.

Trebuie să înțelegem un lucru: până când nu vom testa masiv populația, nu vom avea rezultate concrete. Și toate obiectivele primordiale depind de această testare masivă: vrem să redeschidem școlile, e nevoie de testare; vrem să repornim economia, e nevoie de testare; vrem să nu mai carantinăm oraș după oraș în țara asta, e nevoie de testare, a explicat candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Senat, Oana Vlăducă.

”E aberant cum refuză acest guvern să ia în considerare măsura testării masive. Comisia Europeană recomandă, începând de săptămâna trecută, tuturor statelor membre să folosească teste rapide antigen pentru depistarea #COVID-19, putând astfel identifica și izola eficient focarele în stadiu incipient. Mai mult decât atât, Comisia solicită validarea și recunoașterea acestor teste între statele membre pentru a facilita circulația persoanelor în spațiul comunitar.

O măsură pe care PRO România o cere de ceva vreme, pentru a stopa blocarea aberantă a întregi sectoare de activitate sau carantinarea orașelor. Orban însă, ca mare lider, refuză cu dispreț”, a adăugat Oana Vlăducă arătând cu degetul şi către conducerea Partidului Social Democrat (PSD) care ”în tot acest timp, ignoră subiectul și interesele electoratului și merge pe burtă, pe principiul <<tăcerea e de aur>>. Toți încolonați, cu gândul la alegeri”.

”Pe de altă parte, românii sunt siliți să îndure o stare de alertă tot mai dură, ce nu este altceva decât starea de urgență din primăvară, împachetată altfel: interzicerea circulației pe timp de noapte, declarații fără noimă pe proprie răspundere, piețe, școli și industria românească închisă, toate sunt specifice stării de urgență.

A recunoscut chiar Orban că nu are nevoie de stare de urgentă, atât timp cât legea carantinei, votată cu complicitatea lui Ciolacu, îi dă voie să închidă orice și să amendeze pe oricine din țara românească.

Starea de alertă este un lock-down mascat, ca guvernul să poată închide orașe, dar și să ceară oamenilor să iasă la vot. S-ar putea, însă, ca lumea să iasă mai întâi în stradă”, a mai spus candidatul PRO România pentru Senat, Oana Vlăducă precizând că ”PRO România este singurul partid care exclude total necesitatea unui nou lock-down. O nouă închidere a țării va însemna colapsul economiei naționale, sufocată încetul cu încetul din martie. Toate măsurile luate, începând cu carantinarea marilor orașe și terminând cu închiderea tuturor școlilor sunt negândite, chiar prostești”.

Și totul pleacă de la refuzul de a aplica un program național de testare!

Revin și punctez aici ce înseamnă promisiunea noastră din programul de guvernare, imediat aplicabilă după 6 decembrie:

Ideea de la care pornim: Statul trebuie să se implice direct și activ în asigurarea stării de sănătate a românilor.

Ne vom asigura că românii vor avea acces gratuit la testare și propunem o serie de măsuri pentru recuperarea bolnavilor de COVID-19 și prevenirea răspândirii virusului. Astfel, vorbind despre măsuri, candidatul PRO România Dâmboviţa la Senat arăta:

Vom aplica un Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat

Vom deschide spitalele pentru toți bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19.

Vom înființa Centrul Național de Plasmă Covalescentă și vom încuraja și motiva românii care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge.

Vom întări Direcțiile de Sănătate Publică pe perioada crizei medicale, cu personal suficient pentru a putea face anchetele epidemiologice, a răspunde solicitărilor publicului și a desfășura campanii de informare la nivel local.

Vom iniția un Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID-19 prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat, fie prin administrarea de seruri de anticorpi specifici/monoclonali obtinuți în laboratoarele de cercetare”, iar la vaccinare prioritate va avea ”personalul din sistemul de sănătate, învățământ, apărare și ordine publică, energie și servicii publice”, a conchis candidatul PRO România pentru Senat, Oana Vlăducă.

Material realizat la comanda PRO România Dâmboviţa; Cod mandatar financiar: 11200008

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *