Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu, atac la guvernanţi: ”Nu cred că românii trebuie transformaţi în turnători…”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Preşedintele PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat în conferinţă de presă săptămânală că, în contextul în care se răspândeşte alarmant numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID -19, soluţia domnilor Orban şi Vela ”de a îndemna românii la turnătorie pe scară largă” este o abordare foarte gravă ce aminteşte de practicile comuniste totalitare.

”Este foarte grav că, în acest context în care se răspândeşte alarmant de mult numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID – 19, soluţa pe care o are domnul Orban şi cu domnul Vela este aceea de a îndemna românii la turnătorie pe scară largă. Este un reflex care îmi aduce aminte de practicile securistice din regimurile comuniste totalitare. Pentru cei care sunteţi pasionaţi de istorie: mie îmi aduce aminte de situaţiile din vremea lui Stalin când copii erau îndoctrinaţi, erau învăţaţi la şcoală că cea mai bună soluţie este să-şi toarne proprii părinţi, lucru care a generat grave derapaje în societatea respectivă. Eu cred că nu asta este soluţia, nu cred că românii trebuie transformaţi în turnători doar pentru că un guvern este incapabil să gestioneze situaţia de criză din sistemul sanitar”, a declarat senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu.

El a mai spus că aici este nevoie de solidaritate internă, este nevoie de respect…unii faţă de alţii, dar în acelaşi timp este nevoie de un Guvern care să ia măsurile cele mai potrivite pentru prevenirea acestei situaţii şi pentru soluţionarea problemelor complicate cu care se confruntă societatea românească astăzi. Preşedintele PRO România Dâmboviţa a precizat că nu avem răspunsuri la chestiuni fundamentale.

”Nu ne spune nimeni de ce România a pierdut milioane de euro, sau zeci de milioane de euro din contracte care nu s-au materializat cu parteneri din ţară şi din străinătate, nu ne explică nimeni de ce nu producem, de exemplu, în România medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID. L-aţi văzut probabil şi dumneavoastră pe profesorul Rafila care spunea că în România există posibilitatea ca la Antibiotice Iaşi să se producă medicamentul cel mai utilizat în terapia acestor bolnavi, dar, din păcate, statul nu a luat o decizie politică. Şi, atenţie, Antibiotice Iaşi încă are capital majoritar de stat”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

”În schimb, sigur că, domnul Tătaru şi-a numit acolo, numai acum două, trei luni de zile, rudele”, a adăugat în final preşedintele PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *