La SLÎ Dâmboviţa, debut de festivităţi pentru dascălii pensionaţi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În urmă cu două zile, de Ziua Mondială a Educaţiei (5 octombrie), în organizarea Sindicatului Liber Învăţământ (SLÎ) Dâmboviţa, respectând o tradiţie însumând patru ediţii în urmă, a avut loc debutul festivităţilor dedicate celor 47 de dascăli, membri ai sindicatului, care, în acest an, au decis să se pensioneze la limită de vârstă.

Evenimentul, potrivit preşedintelui SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, în acest an, cauzat fiind de pandemia de COVID -19, pentru cei 47 de profesori membrii ai sindicatului, a fost organizat şi se va derula pe sectoare, primul sector fiind Târgoviştea şi împrejurimile. Debutul, care a avut loc în Sala de Festivităţi a sindicatului a fost marcat simplu prin luări de cuvânt în care s-au evocat pe scurt momente din carieră, amintiri, s-au conturat proiecte, s-au adresat urări şi, în final, s-au împărţit diplome şi câte o ”recunoştinţă materială” din partea SLÎ Dâmboviţa.

Au luat cuvântul: prof. Emil Poamă, prof. Adrian Dragna, preşedintele şi respectiv vicepreşedintele SLÎ Dâmboviţa, prof. Sorin Ghiţulescu, secrertarul executiv al SLÎ Dâmboviţa, prof. Gherghescu Laurenţiu, pensionat de la Colegiul Naţional ”C. Cantacuzino” Târgovişte şi tânăra prof. Ioana, ”liderul educatoarelor” şi unul dintre reprezentanţii care realizează schimbul de generaţii din învăţământul dâmboviţean, cum spunea Adrian Dragna. Tânăra profesoară a adresat felicitări şi a înmânat diplomele pentru prof. Gherghescu Laurenţiu fostul ei dascăl în şcoala primară, dar şi fostei învăţătoare a ficei sale căreia i-a mulţumit ”pentru anii minunaţi oferiţi copilului” său astăzi elev în clasa a V-a şi care, spunea, cu încrederea ce i-a fost insuflată ”este un copil extraordinar”.

Cu acest prilej preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă, a deschis reuniunea ”cu un oftat” menţionând că ”situaţia de anul acesta, în general, în care ne aflăm, ne-a impus mai multe restricţii decât drepturi”.

”Până anul acesta am derulat patru ediţii, să le zicem, din urmă, care au intrat deja ca şi tradiţie în activitatea noastră pentru data de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei. Astăzi avem plăcerea să ne întâlnim cu dumneavoastră, cei care aţi hotărât să vă retrageţi. Dorim să alăturăm şi noi un gând frumos pentru ceea ce doriţi să faceţi încontinuare. Vreau să spun că din cauza pandemiei, sau a acestei situaţii, cum puteţi vedea şi sala aceasta este mult mai goală. A trebuit să segmentăm activitatea aceasta a noastră care a căpătat atâta frumuseţe în ultima vreme, să împărţim pensionarii de anul acesta pe sectoare pentru a putea face această întâlnire. Vreau să vă spun că din cauza acestei pandemii nu am putut aduce nici acel moment muzical şi a trebuit să renunţăm chiar la gestul la care ţineam cel de a oferi fiecăruia, în astfel de momente, o floare, astfel încât să avem o mai mare deschidere faţă de ce e frumos şi va urma frumos pentru dumneavoastră. A trebuit să ne rezumăm la cât mai puţin timp pentru această activitate”, a arătat preşedintele SLÎ Dâmboviţa. Emil Poamă a spus că festivitatea avea altă formă, în anii anteriori.

”Acum a trebuit să o simplificăm foarte, foarte mult. Din acest motiv vreau să vă mulţumesc că aţi venit la întâlnirea noastră şi vă doresc ca pe viitor să vă bucuraţi de vremuri mai bune decât cele de astăzi, să nu vă mai temeţi că se va agăţa nu ştiu ce virus de dumneavoastră, aşa că eu vă urez să aveţi o linişte pe care să nu o poată perturba nimeni în activitatea dumneavoastră viitoare. Să vă iubiţi nepoţii, să le satisfaceţi dorinţele (…), să le creaţi cele mai frumoase clipe şi nu numai lor. (…). Dacă ne utăm atent unii la alţii nu prea ne recunoaştem mulţi dintre noi. Eu sper să ne reântâlnim fără mască şi să ne bucutăm de revedere. (…). Vă mulţumesc încă odată că ne-aţi făcut onoarea de a fi prezenţi la această întâlnire şi că aţi reuşit să depăşiţi această temere pandemică. Înseamnă că sunteţi puternici şi veţi învinge multe altele. Multă, multă sănătate şi la mulţi ani!”, a transmis audienţei liderul SLÎ Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

Reuniunile dedicate pensionarilor continuă, calendarul urmând să fie comunicat în perioada următoare cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *