Consilierul de stat Virgil Guran anunţă sprijin pentru UVT

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Susţinere pentru finalizarea Campusului din cadrul Universităţii Valahia Târgovişte, construirea unui al patrulea cămin studenţesc şi a unei baze sportive în Campus au fost ”cereri” exprimate de rectorul instituţiei de învăţământ superior târgoviştean, Laura Gorghiu, în cadrul întâlnirii de joi, 30 iulie, cu Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran care a vizitat Universitatea din Târgovişte. Aceaste ”solicitări” sunt necesare pentru a se menţine performanţele şi parcursul de dezvoltare, pe lângă atragerea de fonduri prin proiecte de investiţii. Discuțiile au debutat cu o scurtă prezentare a Universității „Valahia” și a activității desfășurate de aceasta în domeniul educației și cercetării. Rectorul Laura Gorghiu a prezentat universitatea în cifre, a trecut în revistă realizările instituției, accentuând că pentru a menține performanțele și parcursul de dezvoltare, pe lângă atragerea de fonduri prin proiecte de investiții, Universitatea „Valahia” are nevoie și de susținere din partea autorităților pentru finalizarea Campusului universitar, un proiect grandios și cea mai amplă investiție lansată după 1989 – un campus construit de la zero. Pe lângă corpurile de clădire dedicate spațiilor de învățământ, universitatea și-a propus construirea celui de-al patrulea cămin studențesc din Campus, dar și construirea unei baze sportive moderne, clădiri adecvate exigențelor educaționale actuale și care vor răspunde nevoilor viitoare. Acestea se vor realiza prin Compania Națională de Investiții.

În contextul prezentării făcută de către conducerea universității, Virgil Guran și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a sprijini Universitatea „Valahia” în demersurile necesare, vizând, astfel, îndeplinirea aspirațiilor universității privind creșterea calității învățământului superior târgoviștean.

Totodată, făcând comparație cu alte instituții de învățământ din țară, Virgil Guran a declarat  că este impresionat de prima sa vizită la Universitatea „Valahia”.

În final, oficialul a venit cu aprecieri și mulțumiri adresate întregii comunități academice pentru eficiența în desfășurarea proiectelor propuse, atât de importante și necesare în dezvoltarea sistemului educațional. Alături de rectorul universităţii, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai participat preşedintele Senatului universitar, Constantin Pehoiu şi alţi reprezentanţi ai conducerii universităţii.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *