IŞJ Dâmboviţa: Rata de promovare înainte de contestaţii este 58,65%

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa a centralizat rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale și care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare este de 58,65%. Procentul de promovare pentru promoția curentă este de 68,76%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.046 de candidați, dintr-un total de 3488 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1915 de candidați sunt din promoția curentă, iar 131 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 181 de candidaţi au absentat, iar 2 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.

Doi candidați au obținut media 10 – Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu” şi Liceul de Arte ”Bălaşa Doamna” ambele din Târgovişte.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

 • 25 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
 • 141 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
 • 5.624 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 49 / Istorie – 92)
 • 110 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. (47 la geografie)

Procente de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele județe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iași ( 71.4%) și Brașov (71.00%). În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *