IŞJ Dâmboviţa: 96,23% rata de participare la Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Astăzi, 25 iunie, s-a defăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E) d): proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 96,23 %, anunţă un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa.

Astfel, dintre cei 3343 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline s-au prezentat 3217 de candidaţi  (Biologie – 1139, Chimie – 108 , Fizică – 189 , Economie – 24, Filosofie – 10, Geografie – 1394, Informatică – 91, Logică, argumentare și comunicare – 116, Sociologie – 53 şi Psihologie – 93). 125 de candidaţi au absentat, iar unul a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Nu au fost candidați cu  temperatură peste 37.3 ̊C.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat unul candidat. Aceștia (cel din ziua anterioară și cel de astazi) nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Author: Virgil Voinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *